Læder

Det Lille Læderi benytter de bedste kvaliteter og vores kernelæder og skind er udvalgt med omhu.

Det Lille Læderi anbefaler, at du indgnider dit læder i rigeligt læderfedt med en bomuldsklud og lader det hvile til dagen efter, hvor du med en tør og ren bomuldsklud tørrer overskydende fedt af og polerer efter ligeledes med en tør og ren bomuldsklud. Brug f.eks. et udslidt lagen, det kan blive til mange pudseklude. Du skal ikke blive forskrækket over den store plet, som du starter med at lave med dit læderfedt. Bare fortsæt det gode arbejde. Det jævner sig og pletten forsvinder igen. Med denne enkle pleje vil dine læderprodukter holde år efter år efter år efter….

Det samme gælder for helt nye læderprodukter. Ved at beskytte dem med læderfedt undgår du pletter og skjolder efter vand og fedt. Det betyder selvfølgelig, at hvis du har et produkt i den naturlige smukke lyse farve, vil den blive en anelse mørkere. På den anden side vil denne smukke lyse farve alligevel ændre sig over tid. Farven undergår en forvandling fra helt lys til lidt mere kedelig for derefter at blive meget smuk gylden og ende med den skønneste cognac. Sådan er det med kernelæder. Det får brugsspor og patina. Det er denne patina vi jagter på gamle tasker og møbler. Det er bare et faktum, at kernelæder bliver smukkere, jo mere vi bruger det. Det er egentligt en rar tanke.

Stoffer

Stofferne er valgt af den bedste kvalitet hos Kvadrat og her har vi valgt Hallingdal stoffer og Paul Schmidts Stribes. Hallingdal stoffet er designet af Nanna Dietzel og blev anvendt til at betrække de gode klassiske møbler fra kendte designere som Hans Jørgen Wegner – og Hallingdal anvendes stadig til møblerne p.g.a. deres utrolige slidkvalitet.

Inderpuder

Inderpuderne er med naturfyld, som giver en dejlig tyngde og fasthed til puderne.

Farver

Vi farver selv kernelæderet med narvsværte fra ROC.

Tråd

Til læderet benytter vi hørtråd, som vi selv vokser. Til puderne anvender vi en stærk tråd fra Seralon.

Lynlåse

Vi har valgt lynlåse fra YKK.

Tryklåse og karabinhager

Vi benytter metal uden nikkel.